Cibetková káva Kopi Luwak
Jedná se o velmi vzácnou kávu s intenzivní avšak velmi jemnou sladkou a čokoládovou chutí, což je způsobeno částečnou fermentací. Kopi Luwak je všeobecně uznávána jako nejlepší a nejchutnější káva na světě. Kávu pro vás vybírá opravdový znalec kávy, indonéská palmová cibetka.
Kávu dodáváme standardně jako zrnkovou. Pokud si přejete kávu namlít, zvolte si typ namletí níže.
Kategorie: | E-shop |
---|---|
Chuťový profil: | čokoláda |
Druh kávy: | 100% Arabica |
Intenzita: | 6/6 |
Kyselinka: | 2/6 |
? Certifikace: | Organic |
Metoda zpracování: | poloprané |
Chuť kávy: | sladká čokoláda, aromatická |
Odrůda kávy: | Liberica |
Region: | Pangalengan |
Druh kávy | Kopi Luwak |
---|---|
Země původu | Indonésie |
Chuťový profil | Výrazný, Zralé ovoce, Lehce čokoládový |
Intenzita | Stupeň pražení |
● ● ● ● ○ | ● ● ● ● ○ |
Zrna | Chuť |
● ● ● ● ● | ● ● ● ● ● |
Kyselinka | |
● ● ○ ○ ○ | |
Asijské palmové cibetky jsou velmi vybíravá stvoření a jedí pouze nejzralejší a nejchutnější kávová zrna. To však není jediné, na čem si pochutnají. Rády si uloví také ryby, kraby, žáby, slepice a jako dezert si dají mango nebo banán. Tyto kávová zrna, přesněji řečeno ovocné pecky jsou pak sbírány a důkladně očištěny.
Hlavním faktorem její vysoké ceny je neobvyklý způsob výroby. Vyrábí se z kávových zrn, která byla částečně strávena cibetkou a poté vyloučena. Vnější vrstva kávového zrna je během zpracování odstraněna a zbývající zrna jsou zcela vyčištěna, než dochází k jejich pražení.
Káva Kopi Luwak Indonesia Pangalengan pochází z Pangalenganské vysočiny na západní Jávě v Indonésii, což je původní místo produkce Kopi Luwak.
Kopi znamená v indonéštině káva a Luwak je malé zvíře podobné fretce, která má také podobnost s kočkou. Proto se jí také často nazývána jako kočičí káva. Cibetky asijské se vyskytují v zemích jihovýchodní Asie, jako je Indonésie, Filipíny a Vietnam.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.