Káva Samba, Brazílie
Jsme hrdí nato, že můžete ochutnat tuto kávovou lahůdku v podobě exkluzivní brazilské kávy, která získala na prestižní soutěži Brazílie Forca Café 1.místo s bodovým ohodnocením SCA 87.
Kávu dodáváme standardně jako zrnkovou. Pokud si přejete kávu namlít, zvolte si typ namletí níže.
Kategorie: | E-shop |
---|---|
Chuťový profil: | oříšek, ovoce, květiny |
Druh kávy: | 100% Arabica |
Intenzita: | 4/6 |
Kyselinka: | 2/6 |
? Certifikace: | Forca Café 1.místo |
? Cuppingové hodnocení - SCA: | ano |
Metoda zpracování: | poloprané |
Chuť kávy: | sladké maliny, zelený čaj, makadamové orechy, vôňa kvetín |
Farmář: | Elias Morais Goncalves |
Odrůda kávy: | Red Catuai, Yellow Catuai |
Region: | Matas de Minas |
Druh kávy | 100% arabica |
---|---|
Země původu | Brazílie |
Chuťový profil | Zralé maliny, Zelený čaj, Makadamové ořechy, Květinová vůně |
Intenzita | Stupeň pražení |
● ● ● ○ ○ | ● ● ● ● ○ |
Zrna | Chuť |
● ● ● ● ○ | ● ● ● ● ○ |
Kyselinka | |
● ● ○ ○ ○ | |
Jedinečná káva Brazílie Elias Morais Goncalves SCA 87 v sobě ukrývá chuť zralých malin, zeleného čaje, makadamových ořechů s vůní květin.
Exkluzivní káva z rukou farmáře Elias Morais Goncalves je opravdovou raritou mezi brazilskými kávami s metodou zpracování Pulped natural, kdy je odstraněna vnější slupka kávové třešně a poté se nechá sušit na slunci. Jedná se o náročnější způsob, díky kterému se nám dostane kvalitnější šálek kávy.
Káva získala od kávové světové asociace velmi vysoké bodové cuppingové ohodnocení SCA 87 a vy tak můžete posoudit kvalitu a chuť tohoto šálku.
Kávy s označením SCA - Specialty Coffee Association jsou považovány za nejlepší a zároveň i chuťově nejkvalitnější. Hodnocena je nejen kvalita zrna, ale také chuťový profil. Jedná se o výběrové kávy té nejvyšší kvality za udržitelnou globální komunitu výběrových káv prostřednictvím vedení akcí, vzdělávání a výzkumu. Organizace Speciality Coffee Association určuje kávové standardy, přináší nové metody a kávové vzdělání. Hodnocení poroty udávající označení SCA, je prováděno z řad pěstitelů kávy, majitelů pražíren a baristů kávy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.