Káva Titicaca, Peru
Kategorie: | E-shop |
---|---|
Chuťový profil: | ovoce |
Druh kávy: | 100% Arabica |
Intenzita: | 4/6 |
Kyselinka: | 2/6 |
? Certifikace: | Organic, Rainforest, FTO |
? Cuppingové hodnocení - SCA: | ano |
Metoda zpracování: | Honey |
Chuť kávy: | hrozno, čerešne, javorový sirup |
Farmář: | Yefri Velasquez |
Odrůda kávy: | Paca, Lempira, Parainema, Obata a IHCAFE90 |
Region: | El Copantillo Mercedes |
Druh kávy | 100% arabica |
---|---|
Země původu | Peru |
Chuťový profil | Zralé hrozny, Třešně, Javorový sirup |
Intenzita | Stupeň pražení |
● ● ● ○ ○ | ● ● ● ● ○ |
Zrna | Chuť |
● ● ● ● ○ | ● ● ● ● ○ |
Kyselinka | |
● ● ○ ○ ○ | |
Káva Peru Vila Rica Finca El Manantial SCA 86 v sobě ukrývá chuť zralých hroznů, třešní a javorového sirupu. Jedinečná káva pěstovaná na malé rodinné farmě.
Exkluzivní káva z rukou farmáře Yefriho Velasqueze pěstovaná ve výšce 1410 m n.m. - 1480 m n.m. Díky tomu, že farmář Yefri Velasquez - mikrobiolog je pro jeho práci velmi užitečné. Detailně rozumí rostlinám a tomu, jak získávají živiny.
Káva získala od kávové světové asociace velmi vysoké bodové cuppingové ohodnocení s celkovým skóre 86 bodů. Posuďte sami kvalitu a chuť tohoto šálku.
Kávy s označením SCA - Specialty Coffee Association jsou považovány za nejlepší a zároveň i chuťově nejkvalitnější. Hodnocena je nejen kvalita zrna, ale také chuťový profil. Jedná se o výběrové kávy té nejvyšší kvality za udržitelnou globální komunitu výběrových káv prostřednictvím vedení akcí, vzdělávání a výzkumu. Organizace Speciality Coffee Association určuje kávové standardy, přináší nové metody a kávové vzdělání. Hodnocení poroty udávající označení SCA, je prováděno z řad pěstitelů kávy, majitelů pražíren a baristů kávy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.